אבל מה זה בכלל???

אז מה הקטע של הדבר החדש הזה, ולמה כולם משתמשים במילה הזו "סטוריטלינג"?
מה זה בכלל?

אז זהו שלא. זו ממש לא תופעה חדשה. אומנות הסיפורים הייתה קיימת מאז ומעולם, ולכל תקופה בהיסטוריה יש את אופי הסיפורים שלה. יש לנו תורה שלמה( התורה שבעל פה), שעברה מדור לדור. יש את סיפורי התנ"ך, יש את סיפורי המיתולוגיה, יש את השבטים שהיו יושבים מול המדורה, מעבירים קנקן שיכר ושומעים סיפור טוב, היו "מספרי סיפורים מקצועיים" שהיו מגיעים לבתי אצולה וארמונות ומספרים למעמד הגבוה סיפורים מרתקים, היו סוחרים שהיו עוברים מכפר לכפר ומביאים איתם סיפור טוב ממחוזות רחוקים ..ועוד ועוד. והיום? היום הסיפורים נכנסו חזק למדיה הוירטואלית. הבנתם? הסיפור אותו סיפור, זו רק הפלטפורמה שהתשנתה..

קבלו עובדה שאי אפשר להתווכח איתה: סיפור זה דבר מושך. הוא מרתק אותנו הרבה יותר, מאשר פרסומים על מוצר או על שירות שאנחנו זקוקים לו, והוא בטח יותר מעניין מקובץ הנחיות ותיאורים משעממיים. תחשבו רגע: מה אתם הייתם מעדיפים לראות ולשמוע? מישהו שמסביר לכם למה מזגן טורנדו הוא מזגן מוצלח ואיזה יתרונות יש לו, או שהייתם מעדיפים לראות את רותם סלע מספרת לנו כמה הבית שלה שקט, בזמן שהמזגן טורנדו דלוק? או קבלו דוגמה אחרת: מה הייתם מעדיפים לראות: בנקאי דיסקונט מפרט לכם על כל התועלות שתקבלו אם תהיו לקוחות הבנק, או לראות את רותם סלע מספרת שהיא מקבלת את ההצעה הכי משתלמת למשכנתא, בתור לקוחת הבנק? לאיזו משתי האופציות, היתה יותר רייטינג לדעתכם? הבנתם?
נכון שעליתם על המכנה המשותף שלי בשתי הדוגמאות?
הסיפור! הסיפור!!
(רותם סלע היא הרבה דברים אבל היא לא מכנה משותף, אבל אנחנו לא מדברים על הסיפור שלה עכשיו, אלא שלכם! הבנתם מה עשיתי כאן עכשיו, נכון? )

סמכו עלי: ספרו סיפור, פשוט כי זו האפשרות הכי טובה שלכם, למשוך את מי ששומע אתכם.
סיפור יוצר הזדהות בקרב מי ששומע (עוד נדבר על כך בהמשך) זה יוצר מעורבות אצל מי שמעוניין (גם על זה עוד נדבר) זה מעורר רגש (כן, כן, צודקים- גם על זה נדבר) אבל הכי חשוב, זה בעיקר מעניין.
אל תשעממו את הלקוחות הפוטנציאלים שלכם.
תרתקו אותם. תעניינו אותם.
ספרו סיפור.
גם רותם סלע מעניינת, נכון. ואם יוצא לכם, תביאו גם אותה.
אבל עד שתשיגו אותה, בינתיים ספרו סיפור ללקוחות שלכם.
זה לגמרי ישתלם.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן